Familjen Johansson

Start Familjen Hästar Findus 250 Galleri Kontakt03/22/10

 

 

 Siggevis Historia           

Det började en gång för länge sedan, närmare bestämt 1980. Hillevi fick nys om att det fanns hästar på en gård utanför byn Nykil.   
Efter att ha vuxit upp på ridskola sedan 5 års ålder så var det läge för en sköthäst.
På denna lilla gård fanns två fjordingar ISING e. Nore u. Sunda och VANGMAR e. Vanghov 18 underbara, envisna och ja helt underbara.

Sagt och gjort, Hillevi ringde på i stugan och där öppnade en MAN vid namn STIG-GÖRAN. Hoppsan, hejsan två hästar och en karl på köpet. Stig-Göran fick vänta men hästarna blev väl omhändertagna fram till sommaren -85 då Hillevi även tog hand om mannen i stugan.

Med ISSE och VAGGE har SIGGEVI haft otroligt roligt, detta team har gjort allt , you name it. Med åren så började ålderskrämporna smyga sig på hos dessa bägge trotjänare och tanken började gro om avel i ”LITET” format. Efter att ha tävlat under flera år inom ÖFF så gled intresset sakta men säkert över till detta trevliga ämne.

Sökandet efter ett BRA sto började -90, information hämtades överallt ifrån och till slut så var vi och tittade på ca.10 föl och ettåringar under tidig höst -91. Valet av ston var inte så svårt när vi väl kom ut och tittade på individerna.                                             
FENJA -91 e. Dalar u. Tilda som visade underbara gångarter bestämde vi oss för så fort vi såg henne hemma hos Thomas André i Säter. Detta underbara sto visade sig sedan bli våran guldgruva och underbara urmoder. Under våran resa så var vi även och tittade på MORIA hos Dorith och Sara i Kolmårdenskogarna, även denna gudomliga och underbart ÖDMJUKA ettåring fick följa med oss hem. Tyvärr så fick vi ta bort Moria efter en olycka i hagen under ett träningsläger 3 år gammal.     Vid detta tillfälle så var Hillevi sugen på en storlek större på häst. Halvblodsvalacken CHARMIX -94 e. Felix u. Charmieue. Chirac köpte vi av Sture Jonsson i Rämnefjälla, denna älg på 172 cm över havet tror säkert att han är en fjording för han är likadan i sinnet som de andra gulingarna.

-96 fick Fenja sin första fölunge som vi döpte till FELLINA e. Knast Halsnaes, detta kanonsto fick bo kvar hos oss och det beslutet visade sig vara ett bra val, Fellina har vid sidan en årshingst vid namn Bilbo som ska få göra rätta för sig som hingstämne.
Resten av FENJA och FELLINAS föl har vi under åren sålt och vi har haft en kolossal tur med våra hästköpare.                                                                          
 

 

 


I stallet finns vid dags dato även Luzen -94 en shetlandsponny som vi köpte till barnen.

  

       

Våra hingstar FINDUS 250 och FRODO 254 finns också i stallets lugna vrå men önskar flytta under hösten till någon ny trevlig familj.                                    

 

 

 


Nu har det pratats mycket häst man får ju inte glömma tre underbara juveler som har kommit till under åren.

Först ut -93 så kom OSKAR en kanonkille som i hela sitt liv bokstavligen klättrat mellan golv och tak men nu är det nå´t som har hänt energin har tagit slut och nu gäller bara fiske, kommande moped, WOW på datorn och fotboll i allmänhet men TJEJER i synnerhet. Oskar har det även tufft att hålla reda på sina småsyskon =)

Som nr. 2 kom ELIN -96 en ödmjuk tjej med mycket vilja och go. Älskar sport av alla de slagmen har inriktat sig på fotboll och truppgymnastik som upptar nästan hela veckan. Kompisar, killar och bra böcker är några av hennes intressen utöver sporten (om tid finnes). 

Sist och minst är IDA -01 som i dagarna började förskoleklass och som har fullt upp med att leka med sina kompisar. Går även på ridskola en gång i veckan och har övrig tid fullt upp med att sköta om gulliga lilla  LUZEN.  

I huset finn även 9åriga blandrasen LESSI och två bondkatter vid namn ORVARD och TOULOUSE

Start Familjen Hästar Findus 250 Galleri Kontakt

This site was last updated 03/21/10